Utbildningar i energi- och driftsfrågor

Öppna utbildningar i energi- och driftsfrågor för fastighetspersonal

Gör som 100-tals andra fastighetstekniker genom åren har valt att göra – gå en kurs och lär dig mer om din byggnad.  Har du eller någon i ditt team ett behov att fördjupa dina kunskaper kring energieffektiv drift av byggnader?

Vi erbjuder en trestegsutbildning med följande innehåll:

1. Värme och VVC
Fjärrvärmecentralen och värmesystem. Vi lär oss om de olika komponenterna – pump, expansionskärl, VVX samt styr och regler. Hur ska en reglerkurva ställas in? Vi reder ut skillnaden på 1- och 2-rörs system. Injustering av värmesystemet samt VVC-systemets uppgift. Teoretiska pass blandas med grupparbete.
Modul 1 avslutas med ett frivilligt skriftligt prov. Kurstid ca 6 timmar.

2. Ventilation och fel i lgh/lokaler
Olika ventilationssystem och deras egenskaper. Hur är ett ventilationssystem uppbyggt? Vilka är de viktiga komponenterna? Vad händer om luftflödet är för stort eller för litet? Vad händer om värme och/eller ventilationen inte fungerar som tänkt, vilka felanmälningar kan uppstå och hur kan du agera på dessa?
Modul 2 avslutas med ett frivilligt skriftligt prov. Kurstid ca 6 timmar.

3. Praktik i min egen byggnad
Under några timmar kommer du att tillsammans med en av våra specialister genomföra ronderingar och felsökningar på hemmaplan i din egen byggnad. Syftet är att du på så vis ska få en chans att tillämpa/öva på det som du lärt dig under modul 1 och 2.
Kurstid max 3 timmar, ev kan körersättning tillkomma.

Anmälningsinformation
Varje modul kostar 3.500 kr exkl moms per person. Lunch och fika samt kursmaterial ingår i modul 1 och 2.
Beställer du alla tre modulerna samtidigt betalar du endast 9.000 kr exkl moms per person.
Kursledare i modul 1 och 2 är Per-Otto Bengtsson, VD, grundare och driftingenjör på IMI EVU med mer än 30 års branscherfarenhet.

Modul 1
Lund  25/8  eller  6/10  kl. 09:00-15:00

Modul 2
Lund  22/9  eller  20/10  kl. 09:00-15:00

Intresseanmälan görs på info@imi-evu.se och ska innehålla följande:
Önskat kursdatum, Modul, Namn på person(er), Företagsnamn, Faktureringsadress, Kontaktperson med telefonnummer och epost.

Är ni mer än fem personer och vill genomföra en egen utbildning, återkom med intresseanmälan till info@imi-evu.se så hittar vi ett upplägg som passar er.

Vi planerar att under hösten 2017 genomföra utbildningar på följande orter: Jönköping, Helsingborg, Ronneby, Göteborg. Återkom gärna med intresseanmälan till info@imi-evu.se med vilken ort som kan vara intressant.

Frågor besvaras av Per-Otto Bengtsson tel 046-19 28 03 alt epost per-otto.bengtsson@imi-evu.se

Välkommen på utbildning!

Value_Added_Services
1525R-88504